blog counter

PRIJS - KORTING - RESERVEREN

WEBSHOP


AGENDA - DATUMETEN - MATERIAAL
MATERIALEN Vrije Academie Zuid-Limburg Chispazo


Creativiteit en Natuur Geniet en maak deel uit van de natuur op een creatieve en duurzame manier

Inspiring everyone to grow

ZilverkleiWat houdt de Zilverklei workshop precies in?

Je begint met het maken van een proefmodel in gewone klei. Hierdoor kunt je oefenen met de techniek. Daarna gebruik je 10 gram zilverklei om een hanger of ring te maken. De hanger hang je aan een ketting die je kan uitzoeken uit een rek met allerlei kleuren en soorten kettingen.


Wat is Zilverklei?

Zilverklei ook wel silverclay of art clay silver is in 1992 ontstaan als een rest product uit de Japanse foto-industrie. De minuscuul kleine fijne zilveren deeltjes uit de films worden met water en een organisch bindmiddel vermengd tot klei.


Zelf je eigen sieraden in zilver ontwerpen, dat kan met Zilverklei. Zilverklei is kneedbaar zilver. De kneedbare klei biedt ongekende mogelijkheden bij het ontwerpen van jouw eigen zilveren sieraden. Deze klei kan je rollen, pletten, boetseren en stempelen net zoals “gewone” klei. Bij verhitting in een speciale oven, met een brander of op het gasfornuis wordt de klei omgezet in 99.9% zilver.  Een fantastisch product waarmee iedereen in staat is zelf zilveren sieraden te maken.


Materialen

Zilverklei bestaat in diverse vormen, klei, pasta, zilver spuitpasta. Maar een combinatie met  andere materialen is ook mogelijk zoals UltraViolet-Hars, goud en kimihimo. Kimihimo is een techniek met zilverdraad. UltraViolet-hars is een doorzichtige, gelachtige substantie die verhardt door UV stralen. Door de gel te mengen met een kleurstof kunt u zelf de kleur bepalen die u hebben wilt. Het UV-hars lijkt op glas. Je kunt zilverklei combineren met diverse materialen zoals zilver en allerlei andere soorten edelmetaal, glas en porselein.Art Clay Silver Instructeur

De workshop met zilverklei wordt verzorgd door een gediplomeerde Art Clay Silver instructeur.