Chispazo - Wat is Glasfusing?
Creatief Centrum Chispazo  Creatieve Workshops en Cursussen

PRIJS - KORTING - RESERVEREN

WEBSHOP


AGENDA - DATUMAGENDA

ETEN - MATERIAAL
MATERIALEN

Glasfusing


Wat is glasfusing?

Bij fusing worden verschillende stukken, meestal van verschillende kleur en soorten glas, samengesmolten in een proces dat in een oven plaatsvindt. Er worden hierbij platen van gekleurd glas gebruikt waaruit patronen gesneden worden. Hierna wordt het werk in de oven versmelt. Glas moet altijd langzaam afkoelen, dit betekent dat de werkstukken niet gelijk mee naar huis genomen kunnen worden. Echter, één of twee dagen later worden ze schoongemaakt. Enkele dagen daarna kunnen de werkstukken opgehaald worden. Werken met glasfusing is een proces in het platte vlak, het resultaat is één glazenplaat.


Wat gaan we doen tijdens de workshop Glasfusing?

Er worden platen van gekleurd glas gebruikt, waaruit patronen gesneden worden. U kunt het werkstuk ophangen of op een sokkel plaatsen. Het kan met de hand gesneden worden, maar ook gebruik maken van een lintzaag, schuur- en polijstmachine zijn mogelijk. Er zijn boeken aanwezen met patronen, maar wilt u iets uit uitgewerkt en gedetailleerd maken dan raden wij aan om een ontwerp mee te nemen. Eventueel kunt u het ontwerp helemaal uitwerken op papier en uitknippen tot losse onderdelen.
Wat gaan we doen tijdens de workshop sieraden?

Het werkstuk is een glazenhanger sieraad, u kunt er een aantal maken. Er wordt gewerkt met diverse soorten glas zoals: gekleurde  glasplaatjes, glitterglas, millefiori, glasdraden, etc. U kunt zelf het formaat en model bepalen.