blog counter
Vrije Academie Zuid-Limburg Chispazo


Creativiteit en Natuur Geniet en maak deel uit van de natuur op een creatieve en duurzame manier

Inspiring everyone to grow


Kamperen


Heb je een workshop of cursus geboekt dan kun je gratis is onze tuin kamperen. Ons huis en het atelier bevinden zich in de bosentree van de Anstelvallei boven op de heuvel van Kerkrade- Chevremont. Voor de deur kun je het bos in een loop je de heuvel af naar het meer, kasteel Erenstein, het landgoed van Limburgslandschap met Hoeve Nieuw Erenstein met bos, weilanden en een schitterende beek in het bos. Hier ligt ook dierentuin GaiaZoo.


Met de fiets kun je via het groen naar Landgraaf, Rimburg, Heerlen, Hertzogenrath, Aken in Duitsland.


De tuin is basic ingericht qua voorzieningen. Daarom is een eigen toilet en douche van belang. Koud water en stroom kosten € 2,50 per dag. De tuin is een grasveld met bomen van ruim 3000 m2 en hier kunnen 5 tot 10 tenten, caravans en campers staan. Heb je interesse vermeldt dit dan even bij het reserven van een workshop.  

 


 


  


  

 


  


 


  

Workshop Hanger: Zilverklei & Glas

Er wordt een hanger van glas gemaakt. Het glas gaat in de oven en komt er zo’n 12 uur later uit. De volgende les wordt er om het glas zilverklei geboetseerd en daarna gaat het werkstuk weer in de oven voor zo’n 12 uur. De derde les kan de zilverklei afgewerkt worden.

 

3 Lessen:  60,- euroCursus Glasfusing: Open Atelier

Deze cursus is een vervolg op de cursus glasfusing voor beginners. Men kan vrij werken met fusing en slumping. Men werkt onder begeleiding aan het ontwerpen en uitvoeren van een aantal fuse en slumping-werkstukken.


Voor het werken met glas is een basis theoretisch kennis nodig die tijdens de glasfusing beginners cursus uitgelegd wordt.


15 Lessen:  € 190,-  / € 14,-  per les

Materialen zijn te koop bij de docent.
Thema Workshops Glas

Gezellig creatief bezig zijn. In een paar uur leert u de een techniek om een werkstuk te maken van glas. Een leuk uit voor als u bezig bent met het organiseren van een vrijgezellenfeest, familie uitje, verjaardag, teambuildingdag, bedrijfsuitje, etc. Wij maken een workshop op maat, al vanaf twee personen.U kunt hiervoor contact opnemen met Atelier Chispazo


Atelier Chispazo heeft altijd gereedschap, zilverklei en glas op voorraad. U hoeft dus niet ver te rijden en kunt uw materialen bij ons kopen op afspraak.


Tevens is het mogelijk om gebruik te maken van de oven.