blog counter
Creatief Centrum Chispazo  Creatieve Workshops en Cursussen

PRIJS - KORTING - RESERVEREN

WEBSHOP


AGENDA - DATUMAGENDA

ETEN - MATERIAAL
MATERIALEN

Houten Dome bouwen door Iris Laven


De Zomeracademie start met het bouwen van een houten Dome. Een bolle houten hut waar wij samen in kunnen zitten en genieten van een kampvuur en onze verhalen kunnen delen.


Deze Dome kan is een schaduw plaats voor onder andere  publieke plaatsen,. Het is ontworpen als speelplek voor kinderen, buiten klaslokaal, ontspanningsruimte of met een kampvuur in het midden een heerlijke beschutte plek om ‘s avonds te zitten bij het vuur.  Tijdens deze workshop help bij het maken van de Dome. Maar je kunt daarna thuis an de slag en hem zelf maken. Je bepaald zelf de diameter en als hij in lagen wordt gemonteerd of op een stalenplaat met wielen kun je hem makkelijk verplaatsen. Doordat er ruimte tussen elke bouwsteen/houtenblok zit is er een natuurlijk ventilatie. De opening in het dak zorgt er voor dat de rook bij een kampvuur naar buiten kan..


Tijdens de cursus werken wij samen het ontwerp van het schaalmodel. Het voorbeeld zie je hieronder en wij gaan samen een soort gelijk model bouwen. Er zijn voldoende pallets op voorraad. Deze gaan wij uit elkaar halen, zagen, verlijmen en schroeven en afwerken na het monteren. Ben je enthousiast geworden en wil je thuis aan de slag dan heb je tijdens deze 2 dagen alle tools gekregen om deze Dome thuis ook te maken.