blog counter

PRIJS - KORTING - RESERVEREN

WEBSHOP


AGENDA - DATUMETEN - MATERIAAL
MATERIALEN Vrije Academie Zuid-Limburg Chispazo


Creativiteit en Natuur Geniet en maak deel uit van de natuur op een creatieve en duurzame manier

Houten Dome bouwen

Begeleiding: Iris Laven


Deze Dome is een plek waar je rustig kunt zitten bij het kampvuur. Het is ontworpen als speelplek voor kinderen, buiten klaslokaal, ontspanningsruimte of met een kampvuur in het midden een heerlijke beschutte plek om ‘s avonds te zitten bij het vuur.  Tijdens deze workshop help je bij het maken van de Dome. Maar je kunt daarna thuis aan de slag en hem zelf maken. Je bepaald zelf de diameter en hoogte. Als de dome in lagen wordt gemonteerd of op een stalenplaat met wielen kun je hem makkelijk verplaatsen en kun je deze dome zonder vergunning in je tuin plaatsen.


Doordat er ruimte tussen elke bouwsteen/houtenblok zit is er een natuurlijk ventilatie. De opening in het dak zorgt er voor dat de rook van het een kampvuur naar buiten kan.


Tijdens de workshop werken wij samen het ontwerp uit van het schaalmodel. Het voorbeeld zie je hieronder. Wij gaan samen een soort gelijk model bouwen. Er zijn voldoende pallets op voorraad. Deze zijn al uit elkaar gehaald en gaan wij zagen, verlijmen en schroeven en afwerken na het monteren. Ben je enthousiast geworden en wil je thuis aan de slag dan heb je tijdens deze workshop alle tools gekregen om deze Dome thuis ook te maken. Je krijgt een stappenplan om de dome ook thuis na te kunnen bouwen.