blog counter

PRIJS - KORTING - RESERVEREN

WEBSHOP


AGENDA - DATUMETEN - MATERIAAL
MATERIALEN Vrije Academie Zuid-Limburg Chispazo


Creativiteit en Natuur Geniet en maak deel uit van de natuur op een creatieve en duurzame manier

Inspiring everyone to grow

Cursus beeldhouwen in hout


In 2018 heeft Jac Wijnhoven een 4 daagse cursus verzorgt tijdens de zomeracademie. Er volgen meer cursussen hout. Heb je interesse in een cursus houtbewerken stuur een mailtje en dan kijken wij voor een passende docent en producten tijdens de zomer- of winteracademie.

Woodcraft weekend

 

Tijdens deze 2 dagen, kun je 4 verschillende workshops houtbewerken gevolgen. Er zijn meerdere docenten en je kunt aanschuiven bij de docent naar keuze.


Overnachten kan zoals altijd in de tuin met een camper, caravan of tent. Of een hotel in een klooster, kasteel of hoeve in Kerkrade.


De docenten zijn:


Meer info:


Radius Houtdraaigroep Zuid-Limburg


Houtdraaien is iets wat veel vaders en opa’s vroeger deden. Daarom vinden veel mensen nog een draaibank bij opa in de garage. Er is veel veranderd in de techniek en hierdoor is er nog meer mogelijk. Maar ook het design is aan het veranderen en de combinatie van diverse materialen met hout.


Meer lezen…
Houtbewerken


Hoe eerlijk kan je materiaal zijn om mee te werken, hout.Houten dome


Deze Dome is een plek waar je rustig kunt zitten bij het kampvuur. Het is ontworpen als speelplek voor kinderen, buiten klaslokaal, ontspanningsruimte of met een kampvuur in het midden een heerlijke beschutte plek om ‘s avonds te zitten bij het vuur.  Tijdens deze workshop help je bij het maken van de Dome. Maar je kunt daarna thuis aan de slag en hem zelf maken. Je bepaald zelf de diameter en hoogte. Als de dome in lagen wordt gemonteerd of op een stalenplaat met wielen kun je hem makkelijk verplaatsen en kun je deze dome zonder vergunning in je tuin plaatsen.


Doordat er ruimte tussen elke bouwsteen/houtenblok zit is er een natuurlijk ventilatie. De opening in het dak zorgt er voor dat de rook van het een kampvuur naar buiten kan.


Tijdens de workshop werken wij samen het ontwerp uit van het schaalmodel. Het voorbeeld zie je hieronder. Wij gaan samen een soort gelijk model bouwen. Er zijn voldoende pallets op voorraad. Deze zijn al uit elkaar gehaald en gaan wij zagen, verlijmen en schroeven en afwerken na het monteren. Ben je enthousiast geworden en wil je thuis aan de slag dan heb je tijdens deze workshop alle tools gekregen om deze Dome thuis ook te maken. Je krijgt een stappenplan om de dome ook thuis na te kunnen bouwen. Basiscursus houtdraaien


Houtdraaien is ontzettend leuk om te doen. Vooral als je techniek goed onder de knie hebt wordt het steeds leuker. In deze basis cursus houtdraaien leer je in 4 avonden allerlei technieken van het houtdraaien. Om kennis te maken met houtdraaien kun je in 4 avonden de basis leren. De nadruk van de cursus ligt bij het leren werken achter de houtdraaibank. Voor deze cursus heb je geen ervaring met houtdraaien nodig. Wat gaan we in ieder geval aandacht aan besteden:


Meer info:


Aanmelden kan via de webshop