blog counter
Creatief Centrum Chispazo  Creatieve Workshops en Cursussen

PRIJS - KORTING - RESERVEREN

WEBSHOP


AGENDA - DATUMAGENDA

ETEN - MATERIAAL
MATERIALENHoutbewerken

Hoe eerlijk kan je materiaal zijn om mee te werken, hout.  


In 2018 heeft Jac Wijnhoven een 4 daagse cursus verzorgt tijdens de zomeracademie. Er volgen meer cursussen hout. Heb je interesse in een cursus houtbewerken stuur een mailtje en dan kijken wij voor een passende docent en producten tijdens de zomer- of winteracademie.


Houtdraaien is iets wat veel vaders en opa’s vroeger deden. Daarom vinden veel mensen nog een draaibank bij opa in de garage. Er is veel veranderd in de techniek en hierdoor is er nog meer mogelijk. Maar ook het design is aan het veranderen en de combinatie van diverse materialen met hout.


Om deel de nemen aan de houtdraaigroep is een lidmaatschap van de Nederlandse houtdraaivereniging verplicht. https://www.houtdraaien.com/afdelingen/  Na aanmelding bij de vereniging kun je je aanmelden via de vereniging of rechtstreeks via deze website.


Samen houtdraaien is leuker dan alleen! Als je een kleine draaibank hebt dan kun je hem meenemen en dan natuurlijk ook je beitels meenemen. In de groep zitten zowel dames als heren en de leeftijd is vanaf jong tot oud. Het is vooral heel erg gezellig en werkt inspirerend. Wij geven elkaar draai- en houttips, en je bent nooit te oud of te jong om te leren. Een paar keer per jaar ben je van harte welkom een blokje hout mee te draaien of te komen kletsen. Gezelligheid en uitwisseling van ideeën staan voorop. Er wordt geen les gegeven, wel helpen we elkaar graag verder!