blog counter

PRIJS - KORTING - RESERVEREN

WEBSHOP


AGENDA - DATUMETEN - MATERIAAL
Vrije Academie Zuid-Limburg Chispazo


Creativiteit en Natuur Geniet en maak deel uit van de natuur op een creatieve en duurzame manier

Inspiring everyone to grow


Glasbewerken


Glas is een fantastisch product om mee te werken, je hebt specifieke apparatuur nodig of glas vloeibaar te maken en te bewerken.

Glaskralen branden


Glaskralen maken is een feestje en een hele bijzondere ervaring. We beginnen met een duidelijke uitleg over kleurencombinaties, materialen en de technieken die je gaat leren. Dan is het tijd om kleuren te kiezen en plaats te nemen achter je brander. Tijdens de krijg je de mogelijkheid om de volgende technieken te leren en materialen voorbij: ronde kraal, kraal vervormen, millifiori, frit en stippen maken. 's Middags maak je van de kralen een ketting.

Glasfusing

 

Je gaat met platen gekleurd glas aan de slag. Hieruit snij je patronen. Dit kan met de hand, lintzaag, schuur- en polijstmachine bewerkt worden. Er zijn boeken aanwezen met patronen, maar wil je iets uit uitgewerkt en gedetailleerd maken dan raden wij aan om een ontwerp mee te nemen. Eventueel kun je het ontwerp helemaal uitwerken op papier en uitknippen tot losse onderdelen.Glas schilderen


Het is makkelijke manier om glas te bewerken. De workshop is inclusief materiaal ter waarde van € 20,- dit is ongeveer A5 formaat. In het atelier liggen diverse vormen van glas voor je klaar zoals: vierkant rechthoek, vogel, etc. Wil je groter of dikker werken dan liggen de kosten voor een A4 formaat werkstuk rond de € 40,- en A3 formaat werkstuk rond de € 80,- In het atelier staan een aantal werkstukken met hierop de prijs, je kunt aan de hand van deze voorbeelden een maat uitzoeken en je weet wat de prijs van het werkstuk is.
Vrije academie glaskralen

 

Heb je een workshop glaskralen branden gevolgd dan kun je aanschuiven achter een brander tijdens de Vrije academie glaskralen. Je werkt zelfstandig en neemt je eigen glas mee. Dit kun je kopen bij bijvoorbeeld Artyco in Eindhoven.